Sunstage: Thermische zonne-energie op z’n best

De Sunstage is een zeer efficiënt en ecologisch thermisch zonne-energiesysteem voor de verwarming van sanitair water. Het systeem omvat 4 basiselementen: de zonnecollector, de zonneboiler, een regelingpompgroep en de leidingen. Hoogrendement zonnecollectoren capteren de warmte uit de zonnestralen, ook als de zon zich achter de wolken lijkt te verstoppen. Het warm water wordt opgeslagen in een speciale boiler. Een volumetrische schottenpomp regelt continu het debiet tussen de collectoren en de boiler.

De Sunstage is een zonneboiler op basis van het Low Flow leegloopprincipe. Geen toevallige keuze: leegloopsystemen blinken uit in eenvoud en vragen daarom geen onderhoud. Druksystemen moeten echter uitgerust worden met een expansievat en een ontluchter, 2 componenten die jaarlijks nazicht vergen. Bovendien kan de Sunstage niet oververhitten.
Als de boiler volledig opgeladen is, stopt het systeem en loopt de collector automatisch leeg. De vloeistof stroomt terug naar de warmtewisselaar in de boiler en de warmteopname stopt meteen.

Sunstage zonnecollectoren laten zich moeiteloos toepassen op verschillende daktypes: van hellend tot plat, van pannen tot leien, van opbouw tot inbouw.

Deze milieuvriendelijke en energiezuinige oplossing voor nieuwbouw en renovatie rendeert optimaal in combinatie met Waterstage warmtepompen.

De Sunstage is de perfecte voorverwarming van sanitair water tijdens de koude wintermaanden, en zorgt autonoom voor warm tapwater tijdens de andere maanden van het jaar. Wij maakten voor een vrijstaande woning en een rijwoning de vergelijking tussen een gasketel, een mazoutketel en een paar GENERAL-oplossingen. .